Паста - 1 оп. / 400 гр.
Тиквички - 2 бр.
Лук - 1 бр.
Чесън - 2 скилидки
Босилек - 1/2 - 1 връзка
Олио
Сол
Докато пастата се вари ( варя според указанията на опаковката ) аз правя соса.
За целта ...
Режа лука на дребно,а тиквичките на кубчета.Запържвам ги в малко мазнина и добавям чесъна и избраните подправки.Не обичам тиквичните да са пресготвени,затова ги оставям леко хрупкави.
След това наситнявам 1/2 връзка босилек и го слагам в купа за пасиране, добавям олио и сол.Пасирам до получаване на кремообразна смес и при необходимост добавям още сол.
Към сварените и отцедени макарони добавям тиквичките и босилековото песто.Разбърквам всичко и сервирам.Получиха се уникално ;)
Докато пастата се вари ( варя според указанията на опаковката ) аз правя соса.
За целта ...
Режа лука на дребно,а тиквичките на кубчета.Запържвам ги в малко мазнина и добавям чесъна и избраните подправки.Не обичам тиквичните да са пресготвени,затова ги оставям леко хрупкави.
След това наситнявам 1/2 връзка босилек и го слагам в купа за пасиране, добавям олио и сол.Пасирам до получаване на кремообразна смес и при необходимост добавям още сол.
Към сварените и отцедени макарони добавям тиквичките и босилековото песто.Разбърквам всичко и сервирам.Получиха се уникално ;)
Аз използвах ригатони,но смятам,че някоя по-дребна паста ще е по-подходяща.
ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ НА СТРАНИЦАТА МИ
ВЪВ FACEBOOK:
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора!
Няма коментари:
Публикуване на коментар