Доматен сос:
домати - 800гр (от консерва)
лук - 1бр
морков - 1бр
гъби - 10бр
кайма - 400гр
подправки по избор
Сос Бешамел:
прясно мляко - 400мл
брашно - 3с.л
олио - 4-5с.л
кисели краставички на кубчета - по желание
кашкавал за поръсване
кори за лазаня - 1оп 500гр
Режа лука и моркова на дребно,слагам ги в по-дълбок тиган с малко мазнина и ги запържвам.След това сипвам малко вода и когато лука остане само на мазнина добавям доматите.Готвя на слаб огън до сгъстяване.Когато соса е готов го пасирам и оставям на страна.
След това в тенджера задушавам каймата и нарязаните на дребно гъби,постепенно добавям и доматите и соса е готов.
Захващам се с приготвянето на сос Бешамел - в друг съд слагам да се сгорещи олиото и в него запържвам брашното до зачервяване,добавям млякото и бъркам до сгъстяване.Подправям с малко сол.
Приготвям си корите за лазанята - преди да ги редя ги пускам за 2-3мин във вряща вода.
На дъното на тавата сипвам по малко от двата соса,след това редя от корите (да не се застъпват),сипвам доматен сос,сос Бешамел,ръся с кисели краставички и кашкавал,след това пак кори,сос...и така до изчерпване на продуктите,като завършвам със сос.Поръсвам обилно с настърган кашкавал и пека лазанята в предварително загрята фурна на 190 за 30-40мин.
ТЕЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора
Няма коментари:
Публикуване на коментар