Овесени ядки - 100гр
Ръжено брашно - 150гр
Сол - 1/2 ч.л
Бакпулвер - 1и1/2 ч.л
Чубрица - 1/2 ч.л
Сирене - 50гр
Кашкавал - 50гр
Олио - 80мл
Вода - 150мл
Ръжено брашно - 150гр
Сол - 1/2 ч.л
Бакпулвер - 1и1/2 ч.л
Чубрица - 1/2 ч.л
Сирене - 50гр
Кашкавал - 50гр
Олио - 80мл
Вода - 150мл
Накисвам овесените ядки във водата,когато омекнат добавям и останалите продукти. Разбърквам всичко и замесвам тесто (получава се меко).Полученото тесто разделям на няколко топки.
Взимам една топка тесто и я слагам на парче хартия за печене( размера на хартията е добре да отговаря на размера на тавата, в която ще се пекат),върху тестото слагам още едно парче хартия и разточвам на тънко.Когато тестото е равномерно разточено махам хартията и внимателно го режа на парченца, като всяко надупчвам с вилица.Пека в предварително загрята фурна на 180°.
Взимам една топка тесто и я слагам на парче хартия за печене( размера на хартията е добре да отговаря на размера на тавата, в която ще се пекат),върху тестото слагам още едно парче хартия и разточвам на тънко.Когато тестото е равномерно разточено махам хартията и внимателно го режа на парченца, като всяко надупчвам с вилица.Пека в предварително загрята фурна на 180°.
ТЕЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ
ВЪВ FACEBOOK:
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора
Няма коментари:
Публикуване на коментар