петък, 31 декември 2021 г.

ПРАЗНИЧНИ СЛАДКИ

 



Яйце - 1 бр.

Захар - 100 гр.

Мед - 1 с.л.

Масло меко/стопено - 40 гр.

Есенция ванилия или ром

Брашно от Рожков - 1 с.л.

Сода - 1/3 ч.л.

Брапно - 200 гр.

Канела - 1/2 ч.л.

Щипка сол


Разбивам яйцето със захарта и меда до получаване на кремообразна смес.Прибавам разтопеното масло и есенция по избор ( една доза направих с ванилия и една с ром ) - разбърквам.След това малко по малко добавям пресятите сухи съставки - брашното,канелата,содата,солта и рожковото брашно.Разбърквам.Полученото  тесто увивам в стреч фолио и оставям в хладилник за около 2 ч.


Охладеното тесто разточвам и изрязвам най-различни формички.

Пека сладките в предварително загрята фурна с вентилатор на 170  за около 12 - 13 мин. зависи от дебелината.

Охладени може да ги декорирате изцяло по свой вкус - с шоколад,фондан и др.


За бялата глазура ( айсинг ),която използвах аз са Ви необходими:

Белтък - бр.

Пудра захар - 200 гр.

Лимонов сок - около 1 ч.л

Щипка сол


Разбивате белтъка със солта на твърд сняг,добавяте пудрата захар и малко по малко лимоновия сок до получаване на желаната гъстота.Слагате в поша и се отдавате на въображението :)


           ТАЗИ И ДРУГИ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ

                    ВЪВ FACEBOOK:

   2bechef - готвя с удоволствие 

                                 за любими хора

Няма коментари:

Публикуване на коментар