Лесен за приготвяне, лек и много сочен
Брашно - 200 гр.
Меко масло - 100 гр.
Яйца - 2 бр.
Прясно мляко - 200 мл.
Сода за хляб - 1/3 ч.л.
Захар - 200 гр.
Кайсии - 3 - 4 бр.
Шоколад - около 200 гр
Заквасена сметана или сладолед за сервиране
Измивам кайсиите разделям на половинки.
Шоколад може да използвате какъвто искате,а защо не и шоколадови бонбони - както направих аз.Имах кутия трюфели, които в жегата се бяха разтопили, а в хладилника станаха на един голям бонбон :) и реших да го използвам за този десерт...
Разбивам яйцата със захарта и маслото. След това започвам да добавям малко по малко брашното със содата и прясното мляко, като през цялото време бъркам.
Кексова смес изсипвам в тавичка покрита с хартия за печене.
Във всяка половинка от кайсиите слагам по едно голямо парче шоколад и захлупвам в сместа.
Слагам толкова кайсии,колкото се съберат в тавата.
Пека кекса в предварително загрята фурна на 180° до готосност.
Този десерт си подхожда идеално с топка сладолед, а защо не и със заквасена сметана.
🔻ТАЗИ И ДРУГИ РЕЦЕПТИ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK 🔻
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора
Няма коментари:
Публикуване на коментар