понеделник, 27 декември 2021 г.

СЕЛСКИ ОМЛЕТ а ла 2bechef




Яйца - 6 бр.

Тиквичка - 1 малка

Чушка - 1 бр.

Домат - 1 малък

Моцарела - 50 гр.

Магданоз

Подправки

Измивам и подсушавам зеленчуците. Режа ги на не много малки кубчета.

След това задушавам зеленчуците в захлупен с капак тиган за около 10 минути. 

В купа разбивам яйцата с настърганата моцарела  ( може да използвате и друг вид сирене ),и сол.Изсипвам яйчената смес върху зеленчуците и готвя на умерен огън,когато омлетът се запече от долната страна с помощта на голяма чиния го обръщам - да се сготви и от другата.

Сервирам поръсен с магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар