Мммм...пръстите си облизахме ...
Лук - 1 бр.
Червена чушка - 1 бр.
Пилешко филе - около 200 гр.
Кайма смес - 500 гр.
Домати - 1/2 малка консерва
Подправки по избор
Патладжани - 3 бр.
Кашкавал
Доматчета
Масло
Патладжаните разрязвам по дължина, издълбавам и накисвам в студена и подсолена вода.
В малко масло запържвам лука и чушката,нарязанинакубчета,след това добавям наситненото пилешко.Когато месото побелее добавям и каймата.Разбърквам и овкусявам със сол, шарен пипер и домашна чубрица. Накрая добавям и нарязаните на дребно домати от консерва и вътрешността на патладжаните. Оставям на котлона още няколко минути.С тази смес пълня патладжаните, покривам ги с фолио и пека в предварително загрята фурна на 230°.
Когато са готови махам фолиото, поръсвам с рендосан кашкавал,слагам малко чери доматчета и запичам до златисто.
Няма коментари:
Публикуване на коментар