понеделник, 27 декември 2021 г.

ПЪЛНЕНИ ПАТЛАДЖАНИ

 Мммм...пръстите си облизахме ...



Лук - 1 бр.

Червена чушка - 1 бр.

Пилешко филе - около 200 гр.

Кайма смес - 500 гр.

Домати - 1/2 малка консерва

Подправки по избор 

Патладжани - 3 бр.

Кашкавал 

Доматчета 

Масло

Патладжаните разрязвам по дължина, издълбавам и накисвам в студена и подсолена вода.

В малко масло запържвам лука и чушката,нарязанинакубчета,след това добавям наситненото пилешко.Когато месото побелее добавям и каймата.Разбърквам и овкусявам със сол, шарен пипер и домашна чубрица. Накрая добавям и нарязаните на дребно домати от консерва и вътрешността на патладжаните. Оставям на котлона още няколко минути.С тази смес пълня патладжаните, покривам ги с фолио и пека в предварително загрята фурна на 230°.

Когато са готови махам фолиото, поръсвам с рендосан кашкавал,слагам малко чери доматчета и запичам до златисто.

Няма коментари:

Публикуване на коментар