понеделник, 3 януари 2022 г.

БАНИЦА С КАЙМА И ПРАЗ

Кори за баница - 1 пакет/400 гр

Масло - 70 гр.

Праз - 2 стръка

Гъби - 150 гр.

Кайма - 300 гр.

Чубрица,червен пипер,сол

Яйца - 2 бр.

Прясно мляко - 100 мл.

Настърган кашкавал


В 40 гр. от маслото задушавам праза.Прибавям каймата и нарязаните гъби - разбърквам.Когато коймата се запържи добавям подправките.Оставям плънката малко да се охлади.

Покривам дъното на тавичката,в която ще пека баницата с хартия за печене (ако не използвате хартия,добре намаслете дъното).Взимам два листа от корите,разпределям от плънката,навивам на руло,след това на охлювче и слагам в тавата.Така процедирам  докато има кори и плънка.

Когато тавата е пълна правя заливката,като за целта разбивам яйцата с прясното мляко,останалото масло (разтопено) и щипка сол.

Заливам баницата и я пека в предварително загрята фурна на 190 с вентилатор за около 40 мин.

По някое време,ако е необходимо може да покриете с алуминиево фолио,за да не изгори.

Готовата баница поръсвам с настърган кашкавал и връщам във фурната за още 2 - 3 мин.

Сервирам топла с чаша айрян.


ТАЗИ И ДРУГИ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие 

                                  за любими хора 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар