четвъртък, 6 януари 2022 г.

ОРЕХОВКИ



Жълтъци - 4 бр.

Пудра захар - 80 гр.

Есенция по избор

Ванилия

Нишесте - 1 ч.л.

Фино смлени орехи - 200 гр.


Пускам фурната на 160  с вентилатор,като вътре поставям и тавата,в която ще пека ореховките.

В купа разбивам жълтъците със захарта до получаване на пухкав крем и овкусявам с избраните есенции - аз сложих една ванилия и 1/2 ампула ром.

Внимателно разбърквайки добавям смесените сухи съставки - орехите с нишестето.



От получената смес оформям топчета и ги редя в тавата,покрита с хартия за печене,като оставям разстояние между тях.


Пека за около 20 мин.

Изстиналите сладки украсявам с шоколад или с друго по Ваше желание.




Няма коментари:

Публикуване на коментар