неделя, 19 февруари 2017 г.

ПЕЧЕНИ КАРТОФИ С ПОДПРАВКИ

Ако искате ефектна, вкусна и лесна за приготвяне гарнитура  - това е вашата рецепта. На мен вече ми е любима...



Картофи - 8-10 бр.
Олио - 50-80 мл.
Сол
Чубрица
Червен пипер
Чесън на прах
/може да импровизирате с подправките/

Режа картофите на тънкоко, като се старая да не срежа картофа изцяло.Това е необходимо, за да се получи ефектниЯТ външен вид на картофите.Разбърквам илиото с подправките.Количеството и видовете на подправките е изцяло според вкуса Ви.Редя картофите в тава и ги заливам с по 1 ч.л. от олиото с подправките / трябва да изразходя около половината количество  /. Сипвам малко вода в тавата и ги слагам да се пекат.Когато картофите се позапекат и се разтворят отново ги заливам с олиото с подправките. Пека ги в предварително загрята фурна на 200° с вентилатор до готовност,зависи и от големината на картофите. Гледайте да са един размер.


Изпечените картофи са чудесни както за гарнитура, така и само поднесени с подходящ или любим сос :)

ТЕЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ                                                            ВЪВ FACEBOOK:

                         2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

Няма коментари:

Публикуване на коментар