Пилешки гърди - 400 гр.
Мед - 3 с.л.
Чесън - 6-7 скилидки
Магданоз
Лимон - 1 бр.
Моркови - 1 кг.
Лук - 1/2 гл.
Бульон, чубрица
Горчица - 150 гр.
Сол
Зехтин - 4-5 с.л.
Мед - 3 с.л.
Чесън - 6-7 скилидки
Магданоз
Лимон - 1 бр.
Моркови - 1 кг.
Лук - 1/2 гл.
Бульон, чубрица
Горчица - 150 гр.
Сол
Зехтин - 4-5 с.л.
Нарязвам месото на средно големи парчета.
Чесънът и лукът режа на много дребно,слагам ги в купа и добавям горчицата, зехтина,сокът от лимона,меда,магданоза и малко сол.Разбърквам добре всичко.В тази марината слагам пилешкото месо и го оставям да престои в хладилника.
След това изсипвам всичко в намаслена тавичка и пека в предварително загрята фурна на 220 градуса за около 30 - 40 минути.
Чесънът и лукът режа на много дребно,слагам ги в купа и добавям горчицата, зехтина,сокът от лимона,меда,магданоза и малко сол.Разбърквам добре всичко.В тази марината слагам пилешкото месо и го оставям да престои в хладилника.
След това изсипвам всичко в намаслена тавичка и пека в предварително загрята фурна на 220 градуса за около 30 - 40 минути.
Морковите почиствам и режа на лентички. Слагам ги в сгорещения зехтин да се запържат,после доливам малко вода,слагам капак и ги задушавам за 20 минути. При необходимост намалявам котлона или доливам още вода.Когато морковите са готови слагам бульона и чубрицата. Овкусяването е специфично за всеки,може да се импровизира с подправките. Поднасят се топли
ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора
Няма коментари:
Публикуване на коментар