сряда, 15 февруари 2017 г.

ГЕВРЕЧЕТА "РЕДУТА"

Невероятно съчетание на вкус и прекрасен външен вид.Ако до сега не сте се осмелявали да месите, с тази рецепта си заслужава да опитате.




За тестото : 
            
Кисело мляко - 1 ч.ч.      
Жива мая - 40 гр.           
Сол - 2 ч.л.               
Захар - 2 ч.л.                    
Сода - 1 ч.л.          
Яйца - 2 бр.
Топла вода - 200 мл
Брашно - 1 кг.  
Жълтък за намазване 

За плънката :

Кашкавал
Сирене  
Майонеза  
Кисели краставички  
Колбас по избор      

Разбърквам маята с топлата вода,захарта и солта. В киселото мляко слагам содата и оставям да шупне. След това смесвам разтворилата се мая във водата с киселото мляко и разбитите яйца. Разбърквам до хомогенна смес. 
Пресявам брашното в купа и правя кладенче по средата.Изсипвам сместа с маята и замесвам тестото. Готовото тесто поставям в купа,покривам с кърпа и оставям да втаса за около 2 часа.




Когато тестото е готово го разделям на 3-4 топки.Взимам първата и я разточвам на тънко,старая се да е в правоъгълна форма. Намазвам разточеното тесто с майонеза и поръсвам с кисели краставички, колбас,настъргано сирене и кашкавал.





Мислено разделям правоъгълника на три равни части.Прехлупвам едната крайна страна върху средата след това и другата.Отново разточвам.







След това разрязвам на еднакви по ширина ленти ( около три пръста ),а след това всяка лента на две еднакви,като от единия край не разрязвам напълно.





След това осуквам всяка лентичка като спирала ( всяка от двете лентички,които за закрепени в единия край ).




Събирам двата края на усуканите тестени ленти,за да се образува геврече. Така със всички лентички получени от първата топка тесто,а след това и от останалото тесто. 





Готовите гевречета редя на разстояние едно от друго в тава покрита с хартия за печене.Намазвам ги с жълтък и поръсвам със сусам.Пека ги в предварително загрята фурна на 170° до зачервяване.
Много меки и вкусни,а плънката може всеки да направи според вкуса си - правила съм ги и като пици,навити на розички .От тях и не останаха за снимка :)

ТЕЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ 
                      ВЪВ FACEBOOK:

         2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

Няма коментари:

Публикуване на коментар