вторник, 11 януари 2022 г.

КРЕМ СУПА ОТ ТИКВИЧКИ С ЦАРЕВИЦА И ПАРМЕЗАН

 


Картофи - 300 гр.

Тиквички - 500 гр.

Чесън - 2 скилидки 

Готварска сметана - 200 мл.

Масло - 2 с.л.

Царевица 

Копър - 1 вр.

Пармезан - 70 гр.

Сол,черен пипер 


Сварявам обелените и нарязани картофи, тиквички и чесън.Сварените зеленчуци отцеждам, като запазвам бульона и ги пасирам.

Връщам пюрето в тенджерата добавям сметаната и част от бульона до получаване на желаната гъстота на супата.

Разбърквам добре и добавям царевицата.Аз сложих почти една цяла малка консерва.Когато  заври махам от котлона и слагам маслото, наситнения копър и рендосания пармезан.Овкусявам със сол и черен пипер. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар