понеделник, 1 април 2019 г.

ЛЕСНИ БОНБОНИ



Кондензирано мляко - 200 мл.
Масло - 30 гр.
Пудра захар - 2 с.л.
Кокосови стърготини - 50 гр.
Фъстъчен крокант - 50 гр.

В тиган с незалепващо покритие сипвам кондензираното мляко,добавям маслото и слагам на котлона.Постоянно леко разбърквам,за да не загори.Когато сместа се загрее и маслото започне да се разтапя добавям пудрата захар.
Бъркам,за да не стане на бучки.
След това добавям кокосовите стърготини и фъстъчения крокант. Бъркам всичко до получаване на гъста и лепкава каша. Махам от котлона и оставям да се охлади.
От сместа оформям топчета, овалвам ги в микс от карамелизирани и обикновени кокосови стърготини,
а може и в крокант.
Редя ги в хартиени формички за бонбони и оставям в хладилник за няколко часа.


ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK :

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

Няма коментари:

Публикуване на коментар