събота, 4 май 2019 г.

МАРИНОВАН СВИНСКИ ВРАТ В ЙЕНА



Свински врат - 1 кг.

За марината :
Соев сос - 2 - 3 с.л.
Горчица - 1 ч.л.
Сладко от сини сливи - 3 - 4 с.л.
Кетчуп - 3 с.л.
Зехтин - 2 - 3 с.л.
Червен пипер
Сол
Мащерка




Разбърквам всички продукти за марината.


Месото режа на две,/защото не ми се събираше по дължина в кръглата тенджера/ и шпиковам с чесън и розмарин.
Слагам го в марината и оставям да престои за няколко часа,а може и за цяла нощ.



Маринованото вече месо слагам в йената,добавям маринатата и малко вода.Похлупвам с капака и слагам в студената фурна.


Включвам на 220° и пека докато заври, след това намалям градуси те на 160 - 170 и пека до готовност.


Когато месото е готово изсипвам получилия се бульон в тиган. Добавям малко сметана и готвя няколко минути. Режа месото и заливам със соса при сервиране,а за гарнитура направих от любимата ни салата витаминка.
За салатата рендосвам цвекло,моркови,
ряпа,ябълка и овкусявам със зехтин,лимонов сок,сол и печени белени слънчогледови семки.


ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK :

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

Няма коментари:

Публикуване на коментар