неделя, 5 май 2019 г.

СПАНАЧЕНА КАША СЪС СИРЕНЕ И ПОШИРАНО ЯЙЦЕ

Пролетно, цветно и невероятно вкусно


Спанак - 300 гр.
Лук - 1 бр.
Чесън - 5 - 6 скилидки
Бульон - 1 бр.
Брашно - 2 - 3 с.л.
Сол
Олио
Сирене
Яйца
Вода
Оцет

Режа лука на дребно и го запържвам в малко мазнина,след това сипвам малко вода,слагам капак и оставям да се задуши.В 1л. топла вода разтварям бульона.Когато лука е полуготов добавям измития и нарязан спанак,а при необходимост и още малко мазнина.



Бъркам докато спанака стане почти на каша,добавям изчистения и нарязан на филийки чесън.Бъркам още няколко минути и сипвам бульона.
Оставям да заври,а през това време в купичка разбивам 1/2 ч.ч. вода и брашното.Брашнената смес изсипвам при спанака /ако има бучки го прецеждам/,като постоянно бъркам.Готвя до леко сгъстяване и махам от котлона.
Яйцата правя, като в малка тенджера сипвам вода слагам малко сол и оцет.В купичка чупя едно яйце.Когато водата заври с вилица или лъжица разбърквам и внимателно изсипвам яйцето в средата.Готвя няколко минути, в зависимост от това колко рохко искам да е яйцето.Изваждам го внимателно с решетъчна лъжица и оставям в чиния.Така правя толкова яйца  колкото ще са ми необходими
Сипвам топлата спаначена каша в дълбока чиния, поръсвам с натрошено сирене и отгоре слагам пошираното яйце.



ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK :

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 



Няма коментари:

Публикуване на коментар