четвъртък, 9 май 2019 г.

ПИЛЕШКА КРЕМ СУПА С КАРФИОЛ



Морков - 1 бр.
Лук - 1 - 2 бр.
Карфиол -
Пилешко долно бутче - 4 бр.
Готварска сметана - 60 - 70 мл.
Сол
Пресен лук

Сварявам пилешките бутчета.Моркова и лука - също.Може да ги сварите заедно, аз първоначално имах друга идея и заради това така се получи.
Сварените бутчета обезкостявам, а бульона прецеждам.Половината от бульона връщам на котлона заедно с розичките карфиол.


Половината и малко повече от месото слагам в блендера заедно с пилешкия бульон и сварените зеленчуци с бульона.Пасирам всичко до гладка каша.
Към нея добавям сметаната,разбърквам и сипвам в тенжерата с карфиола.
Добавям останалото месо,бъркам всичко няколко минути и махам от котлона.


ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK :

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 



Няма коментари:

Публикуване на коментар