четвъртък, 16 май 2019 г.

ПРЕСНИ КАРТОФИ С ЧЕСЪН И МАГДАНОЗ



Пресни картофки
Олио
Сол
Чесън
Копър / магданоз
Оцет

Измивам картофите,по принцип гледам да ги избирам да са що годе еднакви по големина, но, ако има различни размери просто нарязвам по-големите.
Измитите картофи подслушвам, слагам ги в тава. Поръсвам с малко мазнина и сол. С ръце разбърквам, за да се омазни и осоли всяко картофче.
Слагам ги в предварително загрята фурна на 220° и пека до готовност, като от време на време разбърквам или просто разклащам тавата.
Изпечените картофи слагам в купа/тенджера и поръсвам с наситнения копър / магданоз и чесън. Слагам капак и раздрусвам. По желание може да сложите и малко оцет.



ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK :

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 


Няма коментари:

Публикуване на коментар