събота, 30 септември 2017 г.

ЩРУДЕЛ С ЯБЪЛКИ И КРУШИ



Кори за баница - 5 бр.
Ябълки - 2 бр.
Круши - 2 бр.
Захар - 5-6 с.л.
Канела - 1 к.л.
Натрошени бисквити / галета - 3-4 с.л.
Олио/масло
Пудра захар за поръсване

Беля и режа ябълките и крушите на кубчета.Към тях добавям канелата,3 с.л. захар,натрошените бисквити  / или галетата / и разбърквам.След това слагам една кора и я намазвам с разтопено масло /или с олио/,върху нея втора,която също намазвам ... и  така с всичките 5-6 кори.На последната намаслена кора разпределям плънката от ябълки и круши и поръсвам с останалите 2-3 с.л. захар.Навивам на руло и прехвърлям в тава за печене, покрита с хартия.


Намазвам щрудела и отгоре с малко мазнина и го слагам да се пече в предварително загрята фурна на 180°-190° за около 20 мин. или докато почервенее.


Когато се поохлади,поръсвам  щрудела с пудра захар.


ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

Няма коментари:

Публикуване на коментар