Готови кори - 500гр
Тиква - 500 гр.
Захар - 1/2 ч.ч.
Канела - 1 ч.л.
Масло - 2 с.л.
Галета - 1/2 ч.ч.
Олио
Пудра захар за поръсване
Рендосаната тиква / моята беше от фризера / с малко масло задушавам за няколко минути на котлона. След това,докато е още топла добавям половината захар,канелата и галетата.Разбърквам хубаво и оставям да се охлади и след това пристъпвам към правенето на тиквеника.
Намазвам една кора с олио,върху нея слагам още една кора,която също намазвам с олио и върху нея разпределям от плънката / забравих да кажа,че в плънката може да се сложат и орехи,аз не слагам,защото си харесваме тиквеника повече в този вариант /и поръсвам с малко захар.Навивам корите на руло,завъртам на "охлювче" и слагам в средата на леко намазнена тава.Продължавам с корите по същия начин,като ги редя около "охлювчето" и така до изчерпване на продуктите или мястото в тавата.
Тиквеника пека на 200° в предварително загрята фурна за около 35 мин.
Вече изпечен оставям тиквеника да се охлади и поръсвам с пудра захар.
ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора
Няма коментари:
Публикуване на коментар