петък, 15 септември 2017 г.

БАНИЦА СЪС СПАНАК И СИРЕНЕ



Кори за баница - 1 оп. / 500 гр.
Яйца - 6 бр.
Кисело мляко - 1 коф. 
Сирене - 300 гр.
Сода - 1/2 к.л.
Спанак - 400-500 гр.
Олио 
Масло

Първо измивам,подсушавам спанака и го режа на лентички.Слагам малко олио в тиган да се загрее и прекарвам през мазнината спанака, колкото да омекне.Оставям го да се охлади.


В купа разбивам яйцата,млякото,содата и натрошеното сирене.
След това взимам една кора,намазвам я с олио,слагам още една кора,която също намазвам с олио,слагам от млечната смес и разпределям спанак.Навивам на руло и редя в намаслена тава .Така процедирам  до изчерпване на корите.С остатъка от млечната смес намазвам баницата отгоре.Аз я направих в правоъгълна тава,но естествено може и в кръгла.


Поръсвам  отгоре няколко малки кубчета масло и слагам да се пече в предварително загрята фурна на 190° за около 30 мин. или до зачервяване. Изпечената баница поръсвам със студена вода и покривам с кърпа.


Няма коментари:

Публикуване на коментар