четвъртък, 7 септември 2017 г.

ПОСТНО ПРЯСНО ЗЕЛЕ В ГЮВЕЧ

Това е рецептата, която ме накара да погледна по нов начин на сготвеното прясно зеле,което до сега не харесвах ... а то се оказва невероятно вкусно ;)




Зелка - 1 бр. около ... 1,5 - 2 кг.
Лук - 1 бр.
Морков - 1 бр.
Домати - 2-3 бр.
Червен пипер
Сол
Олио - 1/2 ч.ч.

Режа зелето на дребно,поръсвам го със сол и го намачквам. Прехвърлям го в гювеча,добавям нарязаните на кубчета лук и обелени домати и рендосания морков.Посолявам още малко,добавям червения пипер,олиото и около 1/2 ч.ч. вода.Разбърквам всичко и слагам В СТУДЕНАТА ФУРНА !!! Първите 30 мин. пека на 60° ,а след това увеличавам на 230°-240° за 1 ч. След това разбърквам, при необходимост сипвам  малко вода / макс 1/3 ч.ч./ и пека още около 30 мин. или до готовност на зелето. Става невероятно вкусно. 

ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ                                               ВЪВ FACEBOOK:

               2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 




Няма коментари:

Публикуване на коментар