Ориз - 1 ч.ч.
Гъби - 500 гр.
Бульон - 1 бр.
Лук - 2 бр.
Масло
Готварска сметана - 150 мл.
Режа лука на дребно и го запържвам в малко олио.След това прибавям и измития ориз,разбърквам няколко пъти и сипвам малко вода.В 1 л. топла вода си разтварям бульона - използвам го при варенето на ориза.
Когато ориза е поел водата сипвам от бульона,така на няколко пъти до сготвянето му.Готовият ориз оставям на страни...
Режа гъбите и ги задушавам в малко масло,когато са готови добавям ориза и разбърквам. След това добавям сметаната и при необходимост сол,бъркам няколко минути и махам от котлона.Сервирам докато е топло и по желание с кашкавал .
ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора
Няма коментари:
Публикуване на коментар