неделя, 1 октомври 2017 г.

БОБ С ЛЕЩА И СВИНСКО

Тази рецепта в началото ми се стори доста налудничава,ноо ... добре,че не се отказах от нея.Вкусна леща,чудесен боб,крехко свинско месо ... и всичко това придружено с аромат на сухи чушки и чесън ...
Единствената грешка, която допуснах беше,че докато се усетя колко ще си допадне с една топла питка ... манджата взе,че свърши...Вие не правете тази  грешка  :)


Леща - 2/3 ч.ч.
Боб - 1 консерва
Лук - 2 бр.
Морков - 1 бр.
Чесън - 3-4 скилидки
Домат - 1 бр.
Сухи чушки - 2-3 бр.
Сол
Олио
Червен пипер
Свинско месо - 400-500 гр.

Първо режа месото на хапки,посолявам / освен сол може да  сложите и подправки по Ваш вкус / и слагам във фурната да се пече.
В олиото запържвам нарязаните на кубчета лук и морков,след това добавям и измитата и отцедена леща,разбърквам хубаво,сипвам вода и оставям на умерен котлон да се готви.
Когато лещата е омекнала добавям и нарязания на кубчета домат,а малко по-късно и обелените и нарязани сухи чушки / предварително ги бях накиснала във  вряла вода за 10-15 мин./,чесъна нарязан на филийки,малко сол и червен пипер.При необходимост доливам вода,но внимавам,за да лещата да остане гъста.
Към готовата леща добавям консервата боб / тази, която използвах беше с доматен сос /,изпеченото месо и при необходимост още сол.Получава се невероятна вкусотия.


ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДАНАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 



Няма коментари:

Публикуване на коментар