неделя, 29 октомври 2017 г.

ЗЕЛЕН ФАСУЛ

Днес Ви представям една любима на мен и моето семейство рецепта от българската национална кухня - зелен фасул яхния.


Зелен фасул - 500 гр.
Лук - 3 бр.
Моркови - 3 бр.
Домати - 3 бр.
Чесън - 3-4 скилидки
Сол
Червен пипер
Олио
Брашно - 1-2 с.л.

Режа лука на кубчета,а морковите на кръгчета.Запържвам ги в малко мазнина.След това добавям нарязания зелен фасул / шушулките съм зарязала на две,на три /,бъркам няколко минути и добавям вода / не прекалявам ,за да не стане много рядко,но всеки може да го направи според вкуса си/.Когато всички зеленчуци са почти готови добавям и обелените и нарязани на кубчета домати,чесъна на филийки и подправките.Когато вече са сготвени правя и застройка,за да се сгъсти соса - с олио,брашно и червен пипер.


ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 


Няма коментари:

Публикуване на коментар