Ориз - 2/3 ч.ч.
Лук - 1 бр.
Праз лук - 1/2 бр.
Броколи - 1 ч.ч.
Спанак - 200-300 гр.
Чесън - 3 скилидки
Олио
Масло
Универсална подправка/сол
Кашкавал за поръсване
Режа двата вида лук на дребно.Запържвам ги в малко олио,добавям ориза,бъркам две-три минути и накрая сипвам вода.Оставям ориза да се свари,като постепенно доливам още вода.Готовия ориз оставям на страна...
В тиган с малко масло задушавам броколите,накъсани на малки розички.След това добавям и нарязания на лентички спанак и чесъна, нарязан на филийки.
Бъркам няколко минути и когато зеленчуците са готови добавям ориза,още малко масло и подправям на вкус - аз използвах универсална подправка.Става невероятно вкусно ... сервирам ризотото топло и поръсено с кашкавал.
ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора
Няма коментари:
Публикуване на коментар