сряда, 25 януари 2017 г.

КИСЕЛО ЗЕЛЕ СЪС СВИНСКО И ОРИЗ В ГЮВЕЧ

Свинско месо - 500-600 гр.
Кисело зеле - 500-600 гр.
Лук - 1 бр.
Чесън - 3 скилидки
Ориз - 1/2 ч.ч.
Олио
Червен пипер
Чубрица

Режа лука и зелето на дребно,месото на хапки,а чесъна на филийки.Слагам всичко в гювеча и разбърквам. Поръсвам с подправките,сипвам олио,вода - почти да покрие зелето,разбърквам и слагам в студената фурна.Първите 30 мин. пека на 150°,след това увеличавам градусите на 220°,така пека за около час.След това добавям ориза и една ч.ч вряла вода.Намалям на 180° и готвя до готовност на ориза - при мен още 25-30 мин.


ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДАНАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

Няма коментари:

Публикуване на коментар