Яйца - 3 бр
Зеле - 1/4 зелка
Моркови - 1-2 бр
Лук - 1/2 бр
Грах - 200 гр
Сладка царевица - 100 гр
Ориз - 2/3 ч.ч
Пилешко месо
Бульон - 1 бр пилешки
Соев сос
Олио
Зеле - 1/4 зелка
Моркови - 1-2 бр
Лук - 1/2 бр
Грах - 200 гр
Сладка царевица - 100 гр
Ориз - 2/3 ч.ч
Пилешко месо
Бульон - 1 бр пилешки
Соев сос
Олио
Сварявам ориза и пилешките бутчета (ако се ползва филе може да се готви със зеленчуците).Ориза оставям във водата,но капвам малко олио,за да не се слепва.Бутчетата обезкостявам,трябва ми чисто месце.Подготвям си зеленчуците, като за целта зелето го рендосвам,морковите ги режа на тънки лентички,а лука на полумесеци.
В по-дълбок тиган или тенджера сипвам олио и слагам на котлона.В купа разбивам яйцата и когато олиото е достатъчно загрято ги сипвам в тигана и разбърквам.Към яйцата добавям зелето, лука и морковите.Сипвам още малко мазнина и бъркам периодично. Когато зеленчуците поомекнат, но не са напълно сготвени прибавям отцедените грах и царевица.Разбърквам и натрошавам бульона. Малко след това добавям и отцедения ориз и месото от бутчетата. Доовкусявам със соевия сос и сервирам топло топло ;)
В по-дълбок тиган или тенджера сипвам олио и слагам на котлона.В купа разбивам яйцата и когато олиото е достатъчно загрято ги сипвам в тигана и разбърквам.Към яйцата добавям зелето, лука и морковите.Сипвам още малко мазнина и бъркам периодично. Когато зеленчуците поомекнат, но не са напълно сготвени прибавям отцедените грах и царевица.Разбърквам и натрошавам бульона. Малко след това добавям и отцедения ориз и месото от бутчетата. Доовкусявам със соевия сос и сервирам топло топло ;)
ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора
Няма коментари:
Публикуване на коментар