сряда, 18 януари 2017 г.

БАНИЦА С ЛОКУМ

Кори за баница - 1 оп
Яйца - 2 бр
Брашно - 1/2 ч.ч
Захар - 1 и 1/2 ч.ч
Бакпулвер - 1 ч.л
Локум - 2-3 оп.по 140 гр
Ванилия - 1 бр
Олио - 1/2 ч.ч

В купа разбивам яйцата,олиото,брашното,бакпулвера и 1/2 ч.ч захар. Локума режа на малки кубчета.Когато плънката ми е готова се захващам с навиването на баницата.За целта слагам една кора и върху нея с лъжица поръсвам от плънката,може да се доразмаже с четка.Върху тази кора слагам втора и ръся от локума,след което навивам на руло и го слагам в предварително намаслена тава.Така се процедира докато не свършат корите.След това тавата с навитата баница се слага в предварително загрята фурна и се пече на 190°.Когато баницата се изпече я оставям да се охлади и се заемам със захарния сироп.За целта в около 500мл вода слагам останалата 1 ч.ч захар и ванилията и слагам на котлона, когато водата заври,а захарта се е разтопила сиропа е готов.С горещия сироп заливам изстиналата баница с локум и оставям за около 3-4 часа./ винаги сиропирайте топло със студено или обратното /


ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ 
ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

Няма коментари:

Публикуване на коментар