четвъртък, 10 януари 2019 г.

ЩРУДЕЛ С ЯБЪЛКИ И БЯЛ ШОКОЛАД



Кори за баница - 5 - 6 бр.
Ябълки - 1 - 2 бр. зависи от размера
Олио
Пшеничен грис - 1 с.л.
Захар - 2 с.л.
Бял шоколад - 30 - 40 гр.

Мажа една кора с мазнина, отгоре слагам втора и отново добре намазвам с мазнина...така и с последната кора.След това поръсвам с 1с.л. грис и 2 с.л. захар.Разпределям настърганите и отцедени от сока ябълки, а върху тях поръсвам с парченца бял шоколад.


Внимателно навивам на руло и слагам да се пече в предварително загрята фурна на 180 ° за около 15 мин. или до златисто.
Изпеченият щрудел поръсвам с останалите шоколадови люспи.



ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK :

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 


Няма коментари:

Публикуване на коментар