понеделник, 20 февруари 2023 г.

ОРЗО С ПИЛЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ

 


Паста орзо - 200 гр.

Пилешко филе - 300 гр.

Лук - 1 бр.

Червена чушка - 1 бр.

Грах - 2 шепи

Соев сос

Сол

Подправки по избор - аз използвах универсална и микс сухи зелени подправки

Кашкавал или друго сирене за поръсване по избор.


Сварявам орзото, според указанието на опаковката.

Оставям да се поохлади,а след това оставям в гевгир,за да се отцеди.

В малко мазнина запържвам наситнения лук и чушките - нарязани на кубчета.След това слагам и филето, нарязано на хапки.Когато месото е почти готово слагам и две шепи грах - използвах замразен. 

Когато всичко е сготвено добавям и орзото.

Сипвам малко соев сос,разбърквам и сервирам топло - с рендосано твърдо сирене.

Няма коментари:

Публикуване на коментар