сряда, 7 декември 2022 г.

КАРТОФЕНА ЗАПЕКАНКА

 


Картофи - 5 бр.

Лук - 1 бр.

Кренвирши - 2 бр.

Гъби - 1 консерва

Яйца - 3 бр.

Прясно мляко - 120 мл.

Сол

Подправки по избор 

Кашкавал за поръсване 

Нарязвам лука на дребно,а картофите на малки кубчета и ги запържвам в голям тиган с малко мазнина.

Готвя докато картофите не поомекнат.

Към тях слагам отцедените гъби (нямах пресни и затова използвах от консерва),и нарязаните кренвирши.

Разбърквам всичко и изсипвам в тава.


Заливам с разбити яйца и мляко. Пека в предварително загрята фурна до готовност.

Накрая поръсвам с рендосан кашкавал.

Няма коментари:

Публикуване на коментар