понеделник, 10 април 2023 г.

КАРТОФЕНА ЯХНИЯ С ЗЕЛЕН ФАСУЛ



Картофи - 800 гр.

Зелен фасул - 300 гр.

Домати на кубчета от консерва - 200 гр.

Чесън - 4 - 5 скилидки

Моркови - 2 бр.

Лук - 1 бр.

Бульон - 1 бр.

Брашно  - 2 с.л.

Пушен червен пипер 

Сол

Черен пипер 

Дафинов лист 

Измивам картофите, режа ги на няколко парчета и ги слагам да се варят - трябва леко да поомекнат.

През това време запържвам нарязания на кубчета лук,морковите нарязани на кръгчета и наситнения чесън.

Когато поомекнат се слагат доматите и бульона - разтворен в 500 мл вида.

След няколко минути слагам пушения червен пипер,черен пипер, малко сол,малко захар, дафинов лист и брашното. 

Разбърквам всичко и оставям на слаб огън за около 20 мин. като периодично разбърквам.

Към доматите се добавят картофите и зеления фасул,прехвърлям в тава и добавям още малко сол.

Пека в предварително загрята фурна на 220° с вентилатор за около 10 - 15 мин.

Яхнията поръсвам с наситнен пресен лук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар