сряда, 12 април 2023 г.

КАША ОТ КОПРИВА 2

 



Коприва - 500 гр. / почистена /

Лук - 1 бр.

Чесън - 4-5 скилидки

Брашно - 1-2  с.л.

Олио

Сол

Сирене


Почиствам копривата и я слагам във вряща подсолена вода - около 1,5 л.

Варя я около 10 - 15 мин.

Кипналата коприва вадя да се отцеди в гевгир,а бульона оставям да се поохлади.

В дълбок тиган  запържвам нарязания на дребно лук,чесъна на филийки,а след това добавям и наситнената коприва.

Овкусявам с избраните подправки и доливам 2/3 от копривения бульон.

След няколко минути добавям и останалата част от бульона с разбитото в него брашно. 

Бъркам и готвя още 5-10 мин,като при необходимост може да я разредя или досгъстя,съответно с още бульон или брашно.

Сервирам кашата гореща с натрошено сирене.

Няма коментари:

Публикуване на коментар