понеделник, 9 януари 2023 г.

СОЛЕНКИ




Крема сирене - 60 гр.

Яйце - 1 бр.

Студено меко масло - 50 гр.

Пармезан - 60 гр.

Брашно - 150 гр.

Сол

Разбито яйце за намазване 

Подправки за поръсване 


В купа с вилица разбърквам крема сиренето,яйцето и маслото.
След това слагам рендосания пармезан и малко сол,разбърквам и малко по малко добавям брашното. От начало бъркам с вилица,а след това с ръце.
Полученото тесто слагам в плик и оставям за 30 - 40 мин. в хладилника.

Охладеното тесто разточвам върху набрашнен плот и изрязвам соленките - аз използвах обикновен ринг,но може да използвате и форми за сладки.


Редя ги в тава покрита с хартия за печене, намазвам ги с яйцето и поръсвам - едните със сусам, а другите със сух див чесън. 

Пека в предварително загрята фурна на 170° до златисто. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар