Крема сирене - 60 гр.
Яйце - 1 бр.
Студено меко масло - 50 гр.
Пармезан - 60 гр.
Брашно - 150 гр.
Сол
Разбито яйце за намазване
Подправки за поръсване
В купа с вилица разбърквам крема сиренето,яйцето и маслото.
След това слагам рендосания пармезан и малко сол,разбърквам и малко по малко добавям брашното. От начало бъркам с вилица,а след това с ръце.
Полученото тесто слагам в плик и оставям за 30 - 40 мин. в хладилника.
Охладеното тесто разточвам върху набрашнен плот и изрязвам соленките - аз използвах обикновен ринг,но може да използвате и форми за сладки.
Редя ги в тава покрита с хартия за печене, намазвам ги с яйцето и поръсвам - едните със сусам, а другите със сух див чесън.
Пека в предварително загрята фурна на 170° до златисто.
Няма коментари:
Публикуване на коментар