Ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
Лук - 1 бр.
Домати - 500 гр.
Олио - 100 мл.
Сухи зелени подправки
Захар - 2/3 с.л.
Сварени пилешки бутчета
Режа лука и го запържвам с малко мазнина.След това към него добавям измития ориз,запържвам и него,докато стане прозрачен.
След това добавям малко вода и оставям за няколко минути.
Махам от котлона и прибавям нарязаните на кубчета домати /аз използвах от консерва/,изчистеното месо от бутчетата,захарта,подравям на сол и разбърквам.
Изсипвам всичко в тава,добавям олиото,доливам 4 и 1/2 ч.ч. вода и го слагам във фурната.
Няма коментари:
Публикуване на коментар