Яйца - 3 бр.
Филе бяла риба без кожа - 500 гр.
Пресен лук - 1 връзка
Люта чушка - 1 бр.
Грах - 300 гр.
Дафинов лист
Сварен ориз - колко ?
Куркума
Кориандър
Сол
Олио/зехтин
Слагам яйцата да се варят - желателно е да останат рохки.
В не много дълбок тиган сипвам вода,добавям малко сол и няколко дафинови листа.Когато заври слагам рибата.
В уок тиган запържвам нарязаните лук и чушка,прибавям и грахта.
Овкусявам с куркума и малко кориандър.
След това добавям ориза,разбърквам,слагам и сварената риба,която е предварително отцедена.
Разбърквам внимателно всичко,за да запазя парчетата риба и,ако е необходимо доовкусявам със сол.
Отгоре нареждам нарязаните, сварени яйца и поръсвам с пресен лук,а по желание може и с магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар