Фини кори за баница - 500 гр.
Праз - 3 - 4 стръка
Яйца - 4 бр.
Сирене - 100 - 150 гр.
Кисело мляко - 4 - 5 с.л.
Щипка сода
Олио
Първо приготвям плънката:
Режа праза на дребно,слагам го в тиган с малко мазнина и го запържвам до полуготовност. Махам лука от котлона и го оставям да се охлади.
Към изстиналия праз добавям натрошеното сирене, киселото мляко, три от яйцата и щипка сода.
Взимам една кора,поръсвам с малко олио,отгоре слагам втора кора - отново поръсвам с малко олио.Разпределям от плънката,навивам (широката част) на руло,а след това рулото на "охлюв". Получената баничка слагам в тава,покрита с хартия.Така процедирам до изчерпване на продуктите.
Когато съм навила всички кори,намазвам баничките с осталото яйце разбито с малко кисело мляко.
Пека в предварително загрята фурна на 190 ° до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар