вторник, 27 септември 2022 г.

ПИЛЕ С БУЛГУР И ЗЕЛЕНЧУЦИ



Булгур - 80 гр.

Пилешко долно бутче - 4 бр.

Лук - 1 бр.

Люта чушка - 1 бр.

Грах - около една шепа

Домати - 1 консерва


Сварявам булгура според указанието на опаковката,покривам го и го оставям на страна.

В мазнина запържвам нарязаните на дребно лук и чушка.След това добавям грахта и доматите.Овкусявам със сол,малко захар за убиване на киселинността,домашна чубрица, черен пипер и чесън на прах. 


Когато сосът се сгъсти слагам и отцедения булгур и месото от бутчетата.

Готвя още няколко минути и махам от котлона.

Сервирам с наситнен магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар