Филе сьомга без кожа - 300 гр.
Филе бяла риба без кожа - 200 гр.
Сусамово олио - 2 с.л.
Сусамово семе - 1 с.л.
Течен мед - 1 с.л.
Лайм - 2 бр.
Черен пипер
Кориандър
Яйчени нудели - 2 - 3 топки
Соев сос
Люта чушка - 1 бр.
Краставица - 1/2 бр.
Грах - 200 гр.
Пресен лук - 3 - 4 стръка
Репички - 1 връзка
Салата - няколко листа айсберг
Зехтин
Наливам около литър гореща вода в касерола, добавям соев сос,машко сух кориандър,сок от половин лайм,малко сол,накълцаната люта чушка и нуделите, като гледам течността да ги покрива напълно.
Слагам грахта за няколко минути във вряща подсолена вода,а след това прехвърлям в студена.
В купа слагам нарязаните на тънко краставица и репички.Добавям грахта,пресния лук и айсберга и овкусявам със сок от лайм,соев сос и зехтин.
Подсушената риба режа на ивици с дебелина около 1 см.,натривам ги със сусамово олио,сол и черен пипер и подреждам в намазнена със сусамово олио тава.Отгоре поръсвам със сусам,сока от един лайм и мед.Пека рибата в предварително загрята фурна на 190° за 8 - 10 мин.
Готовите нудели отцеждам и слагам в голяма дълбока чиния добавям маринованите зеленчуци и разбърквам непосредствено преди сервиране,когато е готова рибата.
Комбинацията не беше никак лоша.
Топяща се в устата риба и леко пикантни нудели с хрупкави зеленчуци.
Рецептата е от книга на Джейми Оливър .
Няма коментари:
Публикуване на коментар