сряда, 2 февруари 2022 г.

ГЪБИ ПОРТОБЕЛО С БЕКОН И СИРЕНА



Гъби - 4 бр.

Бекон - 100 гр.

Лук - 1 бр.

Крема сирене -120 гр.

Чедър и пармезан - общо около 100 гр.

Зехтин

Магданоз 


Почиствам гъбите,махам пънчетата и ги подреждам в тава с външната част нагоре.Поръсвам всяка със зехтин и слагам във фурната на 190° за около 10 - 12 мин.

През това време в тиган задушавам ситно нарязания лук,добавям нарязания на кубчета бекон и готвя няколко минути.Махам от котлона и добавям крема сиренето,сол и мааалко черен пипер. 

Вадя гъбите от фурната и с шпатула ги обръщам.Разпределям във всяка плънката с бекон  и допълвам с рендосани сирена - аз използвах чедър и пармезан.Връщам във фурната за още 15 мин.



Няма коментари:

Публикуване на коментар