неделя, 29 август 2021 г.

КАРТОФЕН НАКИП




Картофи - 1 кг.

Сварени яйца - 5 бр.

Масло - 50 гр.

Кашкавал - 50 гр.

Топено сирене - 200 гр.

Брашно - 2 с.л.

Масло - 2 с.л.

Яйца - 2 бр.

Кисело мляко - 1 ч.ч.

Прясно мляко - 1/2 ч.ч.

Сол и черен пипер 


Сварените картофи и яйца беля и режа на кръгчета. 

В обилно намазнена тава редя половината от картофите.Отгоре нареждам яйцата,върху тях нярязаното топено сирене,останалите картофи и поръсвам с разтопено масло.

В купа разбивам яйцата с киселото и прясно мляко,брашното и подправките.

С млечната смес заливам картофите, поръсвам с рендосания кашкавал и пека в предварително загрята фурна до получаване на златиста коричка.



Няма коментари:

Публикуване на коментар