Булгур - 1 ч.ч.
Канела - 1 щипка
Лимон - 1/2 от кората
Кайма - 400 гр.
Пресен лук - 4 - 5 стръка
Чушки - 3 бр.
Домати консерва - 700 гр.
Консерва боб - 400 гр.
Пушен червен пипер
Черен пипер
Сол
Зехтин
Кисело мляко
Люти чушки
Булгура приготвих според указанията на опаковката, като го овкусих с канелата, лимонената кора и малко сол.
От каймата, овкусена с малко сол и черен пипер оформих малки кюфтенца, които изпържих.
В блендера пасирах доматите, а на чопъра минах пресния лук и чушките.
В голям тиган запържих чушките и лука, добавих доматите,червения пипер, малко сол и оставих да си къкри до сгъстяване.
Към готовия сос добавям отцедените консерви боб и кюфтенцата. Разбърквам и доовкусявам.
В чинията за сервиране правя "гнездо" от булгура и в него сипвам от соса с кюфтенцата.
Поръсвам с пресен лук и сервирам с лъжица кисело мляко и люти чушки - по желание.
ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK :
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора
Няма коментари:
Публикуване на коментар