събота, 23 май 2020 г.

МУС С ТИКВА И БЯЛ ШОКОЛАД

Когато във фризера имаш тиква, която не стига за тиквеник - направи си мус!


Пюре от тиква - 130 - 140 гр.
Бял шоколад - 200 гр.
Сладкарска сметана - 200 мл.
Белтък - 1 бр.

Имах остала малко рендосана тиква, която сварих и отцедих добре.
След това загрявам пюрето и добавям натрошения шоколад. Бъркам докато се разтопи.


В една купа разбивам сметаната, а в друга белтъка на сняг.
Към поизстиналата шоколадова смес малко по малко добавям разбитите съставки. Разбърквам внимателно и сопвам в чашки. Оставям муса да престои в хладилника.


Преди поднасяне аз декорира с настърган черен шоколад и ягоди.


ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK :

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 




Няма коментари:

Публикуване на коментар