сряда, 5 юни 2019 г.

СУПА С ПУЕШКО



Лук - 1 бр.
Морков - 1 бр.
Целина - 1 шепа
Тиквичка - 1/2 малка
Картоф - 2 бр.
Фиде - 2 - 3 топки
Обезкостен пуешки бут - 300 гр.
Жълтък - 1 бр.
Готварска сметана - 50 мл.
Магданоз
Олио
Сол



В малко мазнина запържвам лука и моркова.След това добавям месото - нарязано малки парченца.Посолявам и бъркам няколко минути.Сипвам вода.
Когато заври слагам и нарязаните на кубчета тиквичка,картофи и целина.Целина използвах замразена - когато си купя в по-голямо количество я режа на дребно и замразявам.
Когато картофите поомекнат доливам още малко вода и слагам фидето.
Готвя до готовност на всички продукти.
Накрая правя застройка от сметаната и жълтъка.Поръсвам готовата супа с наситнен магданоз.


ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK :

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

Няма коментари:

Публикуване на коментар