неделя, 2 юни 2019 г.

ЛЕЩЕНИ КЮФТЕНЦА

Никога не бях правила,все си мислех,че няма да са вкусни...оказа се точно обратното!


Леща - 1 ч.ч.
Лук - 1 бр.
Яйце - 1 бр.
Бульон - 1 бр.
Магданоз - 1/2 вр.
Бульон - 1 бр.
Галета - 80 гр.
Розмарин
Олио

Сварявам лещата и я оставям да изстине
Когато се охлади я отцеждам и леко я намачквам.Добавям ситно нарязаните лук и магданоз,яйцето,бульона,галетата и щипка розмарин.Разбърквам всичко.
Понеже ги правя за първи път се чудех как ще са по-добре  печени или пържени.Не го мислих много,много...и изпробвах двата варианта :)


От сместа направих топчета / с големина на топче за тенис на маса /една част изпържих,а другата наредих в тава и изпекох.



ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK :

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 





Няма коментари:

Публикуване на коментар