Пресен лук - 2 - 3 бр.
Гъби - 5 - 6 бр.
Тиквичка - 1 бр.
Кайма - 500 гр.
Чушки - 10 - 12 бр.
Сол
Червен пипер
Черен пипер
Чубрица
Босилек
Чили
Мас/Олио
В малко мазнина / аз използвах мас :) /, запържвам нарязаните пресен лук и гъби.Изсипвам ги в купа.В същия тиган слагам каймата,готвя, докато не смени цвета си.Много я бъркам и леко натискам,да стане на трохички.След това към нея връщам гъбите и лука,добавям рендосаната тиквичка и подправките - сол,черен и червен пипер,
чубрица,босилек и малко чили.Разбърквам всичко хубаво...
След това пълня чушките,понеже правих плънката на око и чушките не ми бяха големи,напълни и една тиквичка...да не остава плънка :)
Редя ги в тава,сипвам малко вода и пека в предварително загрята фурна на 220°-220° за около 30 - 35 мин.
ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK :
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора
Няма коментари:
Публикуване на коментар