понеделник, 10 декември 2018 г.

НАПУКАНИ КАКАОВИ СЛАДКИ С БЯЛ ШОКОЛАД



Меко масло - 100 гр.
Захар - 150 гр.
Яйца - 3 бр.
Бакпулвер - 1 бр.
Какао - 50 гр.
Канела - 1 ч.л.
Бял шоколад филиран/капки - 50 гр.
Брашно - 360 гр.
Пудра захар за овалване


Разбивам захарта с мекото масло.След това добавям едно по едно яйцата.Разбивам и малко по малко добавям брашното с какаото,канелата и бакпулвера. Накрая слагам и парченцата бял шоколад - аз сложих 50 гр. филиран бял шоколад, но за следващата доза ще увелича количеството.


Получава се меко тесто, което увивам в стреч фолио и слагам в хладилника за около час.
От охладеното тесто оформям малки топчета, овалвам ги хубаво в пудра захар и ги редя в тава, покрита с хартия за печене.


Пека сладките в предварително загрята фурна на 180 ° за 14 - 15 мин.

За да останат меки сладките ги съхранявам в кутия, като на дъното слагам 1 - 2 малки парчета ябълка.


ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK :

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 



Няма коментари:

Публикуване на коментар