вторник, 16 октомври 2018 г.

КАРТОФИ С КАШКАВАЛ И БЕКОН

За делник или празник няма значение, невероятни са... Задължително ги опитайте!


Картофи - 9 - 10 бр.
Кашкавал
Бекон
Олио - 59 - 60 мл.
Сол
Чубрица



Режа картофите на тънко, като внимавам да не срежа картофа до края.Старая се картофите, които ще използвам да са един размер.
Разбърквам олиото с подправките. Може да сложите подправки по свой вкус, кубче бульон или само сол.
Редя картофите в тава и ги заливам с по 1 с.л. от олиото,като гледам да не изразходя цялото количество. Сипвам малко вода в тавата и ги слагам да се пекат в предварително загрята фурна на 200 ° с вентилатор до готовност. Докато се пекат, периодично ги обливам с останалата мазнина, а когато тя свърши и със образувалото се сосче в тавата.
Когато са готови картофите и са се разтворили, като хармоника :) във всяко образувало се отворче слагам веднъж парче кашкавал, веднъж парче бекон - редувам ги. Така процедирам с всички картофи. Връщам ги обратно във фурната за още няколко минутки.
Става невероятна вкусотия...


ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK :

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

Няма коментари:

Публикуване на коментар