сряда, 21 февруари 2018 г.

ТИКВИЧКИ С ГЪБИ,ПИЛЕШКО И СМЕТАНА



С малки деца свободното време е почти мираж...затова и манджите ми са подчинени на това - да са бързи и лесни за приготвяне...
Тази рецепта я правя за втори път,по поръчка на съпруга ми ... в малкото откраднато свободно време в споделям и с Вас :)


Тиквички - 7-8 бр.
Лук - 1-2 бр.
Морков - 1 бр.
Гъби - 5-6 бр.
Пилешки гърди - 1/2 бр.
Готварска сметана - 50 мл.
Кашкавал за поръсване
Олио
Сол

Първо си нарязвам необходимите продукти...а след това преминавам към подготовката и на тиквичките.


Лука,моркова,гъбите,месото и издълбаната част от тиквичките (не цялата)
режа на кубчета.  


Избрала съм по възможност прави тиквички.Всчка режа на три парчета-пънчета...да спомена,че височината на пънчето зависи от дълбочината на тавата,в която ще ги печете...желателно е да не стърчи от нея :)
Всяко парче от тиквичките издълбавам с малка лъжичка,но не до края...оставям дъно,за да не ни изпада плънката все пак ... хахаха 


Готовите тиквички оставям на страна и се захващам с плънката...
За целта в тиган с малко мазнина запържвам лука и морковите,след това добавям и нарязаното на кубчета пилешко месо...


Когато месото побелее добавям гъбите...


а малко след това и тиквичките.Овкусявам и готвя няколко минути,не прекалявам,защото всичко ще се досготви във фурната.


Преди да махна тигана от котлона добавям и готварската сметана.


С получилата се вкусотия пълня тиквичките
(ако имате съмнение,че плънката няма да Ви стигне за всички пънчета дорежете още от издълбаната част на тиквичките)


Тиквените пънчета пека под фолио в предварително загрята фурна 200°-220° за около 40-50 мин. или до готовност.
Когато са готови,махам фолиото,поръсвам с настърган кашкавал и запичам до златисто...


ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 














Няма коментари:

Публикуване на коментар